talkFestool  

Go Back   talkFestool > General Information > Forum Help Desk > Forum Features & How-to FAQ

Forum Features & How-to FAQ A list of Tip and tricks on how to better use talkFestool.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 07-11-2014, 03:19 PM
Member
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 3
Default Attachements

Hi all.

I'm about to make my first post with photos and have run in to a problem. I can't figure out how to attach more than one picture to my post. When using the "Manage attachement" feature I can only upload one photo, after that one is attached to the post I go back to "Manage attachement" and remove the photo, upload a new one and attach that and so on. For some reason only the last photo is shown when doing a preview. The other ones just showing the link Attachment 8536. The next issue is how to rotate them. The pictures are correctly rotated before uploaded but for some reason they turn upside down after uploaded.

Please advice, I got a pretty neat idea I want to share.

Festoolviking
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 07-11-2014, 04:05 PM
SignGuy's Avatar
Member
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 237
Default Re: Attachements

attach files→manage attachments
("manage attachments window" opens)
browse→upload (1st photo)
browse→upload (2nd photo)
X (close "attachment window")
.

you are probably doing everything correctly but your browser is not cooperating? try a different browser?


I would say post the photos in the meantime and if they are rotated we will understand because you said so.
We need more people posting nice stuff.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 07-11-2014, 07:27 PM
Member
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 3
Default Re: Attachements

Thanks for the reply. i have tried safari on my Ipad and Firefox on my PC. I will have a try with IE later on.



Festoolviking
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 07-11-2014, 11:38 PM
NedYoung's Avatar
Founding Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: Redlands, Southern California, USA
Posts: 317
Default Re: Attachements

I haven't tried to post from my iPad, but I have used Safari on the Mac for posting & also Firefox on several platforms. They all work.

Maybe I'm going the long way around, but I upload all my pics into an album I've named Post Support, then stick the IMG code (the URL of the pic on the talkFestool server) in the post. I will have two windows open on tF, one to enter the text for the post, one to upload/manage the pics. Works like a champ.

"Post Support" reminds me that the image is used in a post and so shouldn't be deleted.
__________________
Posterous should be along shortly. Preposterous is already here!
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 07-12-2014, 01:07 AM
Poto's Avatar
Super Moderator
 
Join Date: Jul 2008
Location: San Diego, CA
Posts: 8,996
Default Re: Attachements

I do pretty much the same as Ned - put images in an album, and then link to the album in your post. It's pretty easy, and the pictures come out full-sized in your posts.
__________________
I don't have as many Festools as Fred. Or Marcou's, or Brese's, or Lie-Nielsen's, or Lee Valley's, or Blue Spruce's, or Harold and Saxon's, or...
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 05:10 PM.